Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό να κλείνει αυτοβούλως δημόσιους οργανισμούς υπό την δικαιοδοσία του, ο Σίμος Κεδίκογλου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην trash τηλεοπτική περσόνα, ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η απόφαση αυτή, στέλνει στην ανεργία πάνω από 2600 εργαζομένους, σε μια εποχή που τα ποσοστά της ανεργίας έχουν ξεπεράσει και την πλέον απαισιόδοξη πρόβλεψη.
Μέσα σε ένα παραλήρημα ψεύδους και πολιτικής αλητείας, ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης, κατηγόρησε τους εργαζόμενους για όλα τα δεινά της δημόσιας τηλεόρασης, ο ανώτερος μισθός των οποίων είναι τα 1200 ευρώ για 25 χρόνια δουλειά, μην κάνοντας καμία νύξη για τους μισθούς των «στελεχών», οι απολαβές 25 εκ των οποίων ισοδυναμούν με 300 πραγματικών εργαζομένων.

Ολα αυτά, λίγο καιρό μετά τη συρρίκνωση και του εργατικού δυναμικούβκαι του μισθού των εργαζομένωνμ αλλά επίσης και λίγο μετά την… ποιοτική αναβάθμιση που έγινε με την πρόσληψη ως διευθυντή του Αιμίλιου Λιάτσου.

Είναι φανερό, πως η ακροδεξιά τρικομματική κυβέρνηση θέλει να τσακίσει κάθε τι δημόσιο, κάθε τι που απαντάει (έστω και λίγο) στις ανάγκες των πολιτών, όπως για παράδειγμα τους δημόσιους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θέλει να αφήσει την ενημέρωση αποκλειστικά υπόθεση των μαφιόζων του Κεφαλαίου που διαχειρίονταιθ τα ιδιωτικά κανάλια. Παράλληλα, θέλει να δώσει μια πρώτη νικηφόρα μάχη στον πόλεμο για την απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Να μην την αφήσουμε!

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητη αυτή την πολεμική πράξη. Όσο δεν απαντάμε, σειρά θα πάρουν η υγεία, η παιδεία, το νερό, οι συγκοινωνίες .
Ο κοινωνικός αυτοματισμός, να μη βρει πρόσφορο έδαφος αυτή τη φορά.
Να βάλουμε φρένο στον κυβερνητικό τσαμπουκά και να ξεκινήσουμε την εργατική αντεπίθεση.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Καλεί την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να δείξουν επιτέλους λίγο αξιοπρέπεια, κηρύσσοντας απεργία διαρκείας σε όλα τα Μέσα, την οποία θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ενώσεις του Τύπου.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη που έχει βιώσει στο πετσί της τη βία του άδικου συστήματος, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΕΡΤ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
-ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ
-ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου