Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στον Σπύρο Στρατούλη

«Η φυλακή ως κοινωνική προστασία; Ποιο τερατώδες μυαλό συνέλαβε τέτοια ιδέα; Σαν να λες ότι η υγεία μπορεί να προαχθεί με μια διαδεδομένη μόλυνση».
 Έμμα Γκόλντμαν
Ο κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται σε απεργία πείνας απο 11/11/2013, καταγγέλλοντας την ποινική του μεταχείριση από τις Αρχές και απαιτώντας την παύση της εκδικητικής και ανυπόστατης δίωξης εναντίον του, καθώς και την άρση της στέρησης των αδειών  που δικαιούται.
Διανύοντας την 60η ημέρα απεργίας πείνας αντιμετωπίζει άμεσα των κίνδυνο μόνιμων σοβαρών βλαβών της υγείας του και αιφνιδίου θανάτου.
Ο Σπύρος Στρατούλης ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις των φυλακισμένων. Έδωσε μεγάλες μάχες απέναντι στους μηχανισμούς του εγκλεισμού και «σωφρονισμού», απέναντι στην αυθαιρεσία και βία των δεσμοφυλάκων, μπάτσων και εισαγγελέων. Στάθηκε αλληλέγγυος στους δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους. Δίνει τη μάχη, όντας έγκλειστος σήμερα, για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο. Για αυτούς τους αγώνες βρίσκεται αντιμέτωπος με διώξεις οι οποίες τον θέτουν κατηγορούμενο για υποτιθέμενη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.
Το δικαστικό σύστημα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών του, επιχειρεί με τη χρήση ενός νομικού οπλοστασίου που χτίζει το Κράτος εδώ και χρόνια, να κρατά δέσμιους τους κρατούμενους που αγωνίζονται για όσο περισσότερο καιρό γίνεται στοχεύοντας στην εξόντωση τους προς παραδειγματισμό όλων μας. Η τακτική της «Δικαιοσύνης» δηλώνει εκτός των άλλων και το φόβο τους για γενικευμένη κοινωνική αναταραχή.  Η κρατική τρομοκρατία σε ένα κρεσέντο ασυδοσίας δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο με τη φυσική και ψυχική εξόντωση κάθε αντιστεκόμενου κομματιού της κοινωνίας.
Ήδη, ετοιμάζεται νέο νομικό πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών για τους πολιτικούς κρατούμενους, με πρόβλεψη για παντελή στέρηση του δικαιώματός τους σε άδειες, και σε άλλα “ευεργετήματα”, σε συνέχεια των τρομονόμων, των αλλεπάλληλων διώξεων επι διώξεων και των επιβολών νέων προφυλακίσεων ώστε οι κρατούμενοι να είναι σε καθεστώς διαρκούς ομηρίας.
Το Kεφάλαιο, μέσω των διαχειριστών και των υπηρετών του στην πολιτική και τη δικαστική εξουσία, εντείνει τα μέσα για την αγριότερη επιβολή του πάνω στην εργατική τάξη.
Στο πεδίο της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας, ό,τι φαντάζει ακόμα μακρινό και «στοχεύει άλλους» στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μήνυμα τρομοκρατίας προς την εργατική τάξη και στα κομμάτια της που αγωνίζονται: Όποιος αντιστέκεται θα εξοντώνεται.
-Η ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ
-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΟΜΗΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου