Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Νοτιοανατολικής Αττικής σχετικά με την κατάσταση στο Super Market ΕΞΤΡΑ στο Λαύριο


Κράτος και αφεντικά σε αγαστή συνεργασία, καθημερινά μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Το γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού που πρόσφερε η κυβέρνηση δώρο στα αφεντικά έχει γίνει ο εφιάλτης χιλιάδων εργαζομένων. Τρανό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στο σούπερ μάρκετ EXTRA στο Λαύριο. Οι εργαζόμενοι αφού αναγκάστηκαν μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της επιχείρησης, να απεμπολήσουν όλα τα δικαιώματα τους για να συνεχίσουν να δουλεύουν υπό νέα διεύθυνση, τώρα βρίσκονται μπροστά στις απολύσεις. Η εργοδοσία ουσιαστικά απολύει τους επί χρόνια εργαζόμενους για να προσλάβει νέους έως 24 ετών με μόνο κριτήριο τα 370 ευρώ που καθιέρωσαν από τον Φλεβάρη του 2012. Έτσι, μετά από απόλυση εργαζόμενης, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και απεργίες.
Οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ EXTRA δεν είναι μόνοι τους, είναι μαζί τους κάθε μέρα σωματεία και συλλογικότητες. Είναι μαζί τους όμως και οι κάτοικοι του Λαυρίου που σε ένδειξη συμπαράστασης προχωρούν σε σιωπηρό μποϊκοτάζ της επιχείρησης.
Το Λαύριο και η Κερατέα ξέρουν από αγώνες και δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση της εργοδοτικής ασυδοσίας. Ενώνουν την δράση και την φωνή τους με τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω, της ΜΕΒΓΑΛ, της Ιδιωτικής κλινικής «Βουγιουκλάκειο» και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων όπου αντιστέκονται και διεκδικούν, την ώρα που οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες του κρατικού συνδικαλισμού ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων και απαιτεί ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ EXTRA

ΑΠΡ Νοτιοανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου