Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩΗ Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζομένους της Γενικής Ταχυδρομικής Αιγάλεω που μάχονται για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Συγκεκριμένα, στις 19/11/12 η εταιρία Γενική Ταχυδρομική αναλαμβάνει το κατάστημά της στο Αιγάλεω, που μέχρι τότε λειτουργούσε ως franchise. Η μητρική εταιρία λοιπόν αξίωσε, στα πλαίσια αυτής της μεταβίβασης, οι εργαζόμενοι του καταστήματος να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό, υπογράφοντας παραίτηση από την προηγούμενη εργοδοσία χωρίς καταβολή αποζημίωσης και δεδουλευμένων (παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη), και δίμηνη σύμβαση εν λευκώ στην μητρική, με την οποία δεν αναγνωριζόταν η προϋπηρεσία τους.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα προχωρώντας σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και παραστάσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες η μητρική εταιρία απάντησε με lock-out στο κατάστημα του Αιγάλεω, μηνύσεις, συλλήψεις και συνεχή παρακολούθηση των οργάνων καταστολής (βλ. ΜΑΤ).
Οι εργαζόμενοι όμως δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς από την πλευρά της εργοδοσίας η οποία σε αγαστή συνεργασία με το κράτος (στο οποίο είναι καταχρεωμένη) επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει και να τους φιμώσει, και συνεχίζουν τις δράσεις τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, παράλληλα με την καταγγελία των αυθαιρεσιών σε ΟΑΕΔ και Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας απέναντι στην εργοδοτική –κρατική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, που έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, έχει αναιρέσει κάθε στοιχειώδες δικαίωμα και προχωρά προς την καταστολή κάθε προσπάθειας αντίδρασης.
Για τον λόγο αυτό η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και καλεί όλους τους εργαζομένους- ανέργους και όλους τους φορείς - συλλογικότητες-σωματεία να πράξουν το ίδιο,  με την φυσική  παρουσία τους στις 22 Μάη 2013 στα δικαστήρια της ευελπίδων που θα εκδικαστεί το εργατικό. 

Απαιτούμε για τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής

•ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
•ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.
•ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου