Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας εργαζομένων ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Η τρικομματική χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τις ευλογίες της Ε.Ε., προσφέρει γη και ύδωρ στο τραπεζικό καρτέλ. Απαξίωσε τη δουλειά μας, χαρακτήρισε το Τ.Τ., προβληματικό και μη βιώσιμο, το χώρισε σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, μόνο και μόνο για να βρει επιχειρήματα, να δικαιολογήσει τον αντεργατικό οδοστρωτήρα της, τη σφαγή των εργαζομένων και των κατακτήσεών μας. Χαρίζει το Τ.Τ, μας πετάει στην ανεργία ή στην «καλύτερη» περίπτωση αν κάποιοι συνεχίζουν να δουλεύουν, θα το κάνουν με εξευτελιστικές συμβάσεις, με μείωση των μισθών, χωρίς δικαιώματα, ωράρια και σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλιση και τη σύνταξή μας. Κι όλα αυτά, παίζοντας με την αποταμιευμένη περιουσία των εργαζομένων.
Αυτή είναι η ανάκαμψη που υπόσχονται... Εμείς το λέμε πόλεμο!
Η αρχή έγινε με την Α.Τ.Ε. και το ξεπούλημα της στον Σάλλα και θα ακολουθήσουν όλοι οι τραπεζικοί όμιλοι. Στο νέο φαγοπότι των τραπεζιτών, τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και τα παζάρια των συγχωνεύσεων και εξαγορών, δε χωράνε δικαιώματα και θέσεις εργασίας, παρά μόνο ποσοστά κέρδους. Αυτό θέλουμε συνάδελφοι; Να γίνουμε αριθμοί στους υπολογισμούς τους; Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, ενάντια εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, ενάντια στα μνημόνια και τα μέτρα τους, ενάντια στο ίδιο το χρεοκοπημένο σύστημά τους.
Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας. Να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και όλους τους κλάδους σε μια κατεύθυνση συνολικής αγωνιστκής κλιμάκωσης για την ανατροπή. Για τις ζωές μας, την αξιοπρέπειά μας, τον πλούτο που παράγουμε και μας τον κλέβουν.
Κάτω τα χέρια από το Τ.Τ. - Καμιά θέση εργασίας μην χαθεί.
Ο πλούτος των τραπεζών είναι η περιουσία των εργαζομένων.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου